TIT 8

 

enajsti teden     TO 2. junij   TIT 8

Zadnja ura preko spleta. Preglej kaj smo delali doma.

Danes pa preberi poglavje Delovanje Štiritaktnega Ottovega motorja in dobro poglej slike ob razlagi, da se bomo lahko naslednji teden pogovarjali o tem.


deseti teden  TO  26. maj  TIT  8

V učbeniku za TIT poišči poglavje Energetika. Preberi   kaj o motorjih piše na straneh 46 in 47 Na list napiši naslov MOTORJI , spodaj pa zapiši  kaj so motorji in naštej kaj vse uvrščamo med motorje (str. 47).


deveti teden     TO     19,maj         TIT 8

Poskusite z modelom vozila.     Formula


osmi teden    TO  12. maj   TIT  8

Vem, da ste vsi v osmem razredu zaposleni z ocenjevanjem. Origami je način dela, ki te sprosti, preusmeri misli, napravi prostor v glavi …  Poskusi in če ti bo všeč poglej še eno kocko pri tehniki za 6. razred (prejšnji teden).  Uporabi najprej star papir, potem pa morda zdaj, ko se trgovine že odpirajo kupiš papir za origami (barvni kvadrati).     Nova kocka


sedmi teden   TO  5. maj      KULTURNI DAN


Šesti teden  TO 21. april  TIT 8

Še en teden, potem pa počitnice.                                                                                                       Danes imate tole nalogo:                                                                                                                          Sadje včasih kupimo v majhnih lesenih zabojčkih. Najdi kos brusnega papirja, barve, morda še kaj in predelaj zabojček v nekaj novega, lepega.                                                                             Poišči odpadno žico, kovinsko tubo od kreme in naredi obesek, karkoli iz kovine.

Sliko izdelka in pripis (Kje si dobil idejo, kdo ti je pomagal, težave pri delu itd) pošlji do torka po praznikih.  (Tisti, ki ste mi že poslali svoj izdelek, si lahko malo oddahnete.)


peti teden   TO 14. april  TIT 8

Še en predlog za izdelek, ki ga lahko naredite doma. Pa veliko uspeha pri delu vam želim!

Mapa origami


četrti teden TO  7. april   TIT 8

Položi vanjo lepo pobarvan pirh  ali drobno darilce… in razveseli nekoga za praznike.  Škatlica

 


Tretji teden  31. marec  TIT 8

PONOVIMO   Do sedaj smo ponovili risanje preprostega predmeta v izometrični projekciji. Risba na koncu izgleda skoraj kot slika  predmeta v reklamnem letaku. Spodaj pa je tvoja slika kot naj bi jo narisal  prejšnjo  uro (lLahko pa seveda narišeš svojo škatlico).

Izometrija 888

DELO ZA  DANES  Na listu imaš torej  predmet , ki si ga narisal. Zgoraj napiši naslov IZOMETRIČNA PROJEKCIJA, list slikaj in mi ga pošlji na mail (nadalikon@gmail.com).

Zdaj pa nov list: naslov  MOJ IZDELEK

Nariši skico ali napiši svojo idejo za izdelek, ki ga boš naredil doma. Tema izdelka so bližajoči se prazniki ali pa pomlad. Izdelek  bo seveda iz materiala, ki ga imaš doma. Čakam na vaša vprašanja. Časa za ideje je  do naslednjega torka. List pošlji na isti naslov nadalikon@gmail.com.

NASVET   Zdaj pa še moj nasvet: nauči se spihati jajce. Ko pečeš palačinke, umešana jajca ipd.,  v jajce z ostrim koničastim predmetom napravi na eni strani majhno luknjiico (premera ne več kot 2 mm), na drugi pa malo večjo (5mm). Potem pa nad skodelico pihaj v majhno luknjico toliko, da izteče vsebina.

Nad lijakom spusti v večjo luknjico tanek curek vode (spodaj pa drži s prstom) in potem pretresi jajčno lupino, da spereš notranjost in še enkrat pihni (nad lijakom). Lupino pusti pokonci, da voda odteče in se posuši.

Spihana jajca spravljaj v kartonsko škatlo ali papirnato vrečko, ker v zaprti plastični posodi splesnijo.

2. TO  24. marec TIT 8

Da  vidim, če se »slišimo«, imate ta teden poleg ostalega tudi to nalogo:

-DN  Sporoči  prek mail -a za TIT in FI (pa tudi za OGL), kaj si naredil, kje so težave. Če nisi delal, sporoči kako se imaš – da vidim, da mi sledite. ( nadalikon@gmail.com)

-Poišči škatlico, kocko, lahko pa tudi kaj bolj zahtevnega in predmet nariši v izometrični projekciji. Riši na bel list, spravi ga, ko se dobimo v šoli to ocenimo. Pomagaš si lahko s prikazom risanja na spodnjih povezavah:

Risanje kvadra            https://drive.google.com/file/d/19wC5AK-6AftIigNxREkaxRAVDCZ-4DoJ/view

Sestavljen predmet       https://drive.google.com/file/d/1OAJu8H4ja56QCc7OcfFU8VCIt-Qpkxxb/view

1. TO 17. marec TIT 8

(15. 3.)  Lep dan vam želim, osmi razred! V šoli bi gotovo najprej kakšno rekli o trenutnem stanju, potem pa bi “delali”, kar za vas pomeni delati z rokami, nekaj ustvarjati. Zdaj imate čas, da poiščete vse načine, kako ustvarjati doma: pomagajte staršem, kuhajte in pecite, preglejte kakšno orodje in material imate doma …  Jaz bom tukaj nagovarjala cel razred, če pa vi kaj potrebujete mi pošljite mail. Če bo slabo vreme in prav ne boste vedeli kaj bi, morda je to  ideja, ki nam bo vsem prišla prav.

https://www.racunalniske-novice.com/novice/piano/10-spletnih-pripomockov-za-izboljsanje-vasega-tipkanja—piano.html