SLJ 6

11. teden in skorajšnja vrnitev v šolske klopi. Se že veselim in upam, da vi tudi. Pregledali bomo vse, kar smo delali v času epidemije. Dneve do našega srečanja namenite urejanju zvezka in DZ, da ne bo potem nepotrebnih težav pri zaključevanju ocen. 

10. teden je pred nami. Morda se naslednji teden že vidimo. Kot slišim, se nekaj dogovarjajo glede vrnitve vseh v šole. Bomo videli. Do takrat pa, kot smo že navajeni vse te tedne.

Petek, 29. 5. 2020

Danes boste ponovili glagol. Rešite naloge od strani 108-111 na povezavi

https://eucbeniki.sio.si/slo8/2307/index.html

Sreda in četrtek, 27..5. – 28. 5. 2020

Ker Frane Puntar želi, da se njegova dela poslušajo, ne berejo, poslušajte celo radijsko igro in mi na mail pošljite obnovo v najmanj 5-ih povedih.                                                                                     https://www.youtube.com/watch?v=2Is7-g4y7Q8&t=1263s

Ponedeljek in torek, 25. 5. – 26. 5. 2020

Dve uri bomo posvetili dramskemu besedilu. Navodila so v priponki. Frane Puntar

 

20. 5 je datum, ko naj bi mi oddali nalogo, ki jo bom ocenila. Vsi, ki jo boste oddali kasneje, boste dobili 5 točk manj, kot je navedeno v navodilih za delo,ki sem vam jih poslala.

9. teden učenja na daljavo. Čaka nas še nekaj književnosti in slovnice, zato bomo delali malo mešano, da vam ne bo dolgčas.

Četrtek, 21.5. in petek, 22. 5. 2020

V DZ reši preverjanje znanja od strani 132 do 135.

Rešitve PREVERI SVOJE ZNANJE, rešitve

Torek, 19. 5. in sreda, 20. 5

Gremo še malo na književnost. Tokrat bomo obravnavali Josipa Jurčiča, zelo znanega slovenskega pisatelja. Glej priponko.Josip Jurčič

 

Ponedeljek, 18. 5

Poslušali boste nekaj razlag snovi, ki smo jih letos obravnavali. Tokrat vam jih bo predstavil deček vaše starosti, eno snov pa deklica. Morda vam bo ta razlaga bližje. 🙂

Še vedno niste vsi učenci oddali komentarja za predstavo. Oglejte si predstavo in mi napišite na mail ali na stran, ki sem vam jo posredovala, komentar. Vse to bom upoštevala pri zaključevanju ocen.

8. teden je pred nami, se zdi že kot neskončnost, ampak ni, bo tudi to mimo. Upam, da ste kaj na soncu, hodite, kolesarite …

Rada bi vas spomnila, da je rok za oddajo nalog o prebrani knjigi 20. 5. Oceno vam sporočim od 18. 5. naprej, odvisno, kdaj boste oddali.

Ker ste letošnje generacije izjema, ki ni pisala NPZ- jev, pisali bi se pa v tem času, boste rešili še ene NPZ, h katerim prilagam rešitve. Rešujte pa sami in počasi, ker je to ponovitev vseh let. Ostale ure tega tedna bodo tokrat še namenjene izdelavi naloge za oceno, drug teden pa naprej s snovjo.

NPZ 6

rešitve NPZ 6

 

 

 

Z učiteljico Urško sva ugotovili, da ste nekateri zelo z levo roko vzeli KD. Vaša naloga je, da še enkrat komentirate ogledano predstavo, in sicer napišite, kakšna se vam je zdela, kaj menite o drugačnosti in komu bi jo priporočili. Najmanj tri povedi. Obvezno se podpišite, ker bom štela to kot opravljeno nalogo. Torej – ponovno na delo. 🙂

Pa smo v 7. tednu šole na daljavo. Kot ste že izvedeli, se v šolske klopi ne vračate več to šolsko leto. Malce sem žalostna, ker se ne bomo več videli, ampak saj bo september kmalu tu in bo takrat toliko bolj živahno.

Elektronsko pošto z navodili za ocenejvanje ste že dobili, če imate kaka vprašanja, se kar obrnite name.

Za 7. teden so navodila naslednja:

Ponedeljek, 4. 5. 2020

Ker bomo še veliko komunicirali prek elektronske pošte, je prav, da poznate pravila pisanja. Nekateri učitelji so presenečeni, kakšna sporočila jim pošiljate. Oblika sporočila odraža spoštovanje do naslovnika.

– Najprej je naveden nagovor (Spoštovani!, Pozdravljeni! …)

– Sledi vsebina sporočila (pravopisno pravilna). Velikokrat pišete vse z malimi začetnicami, brez ločil …

– Na koncu pa pozdravimo in se podpišemo.

Osvojite vse elemente sporočila. V torek pa je kulturni dan.

Za sredo, četrtek in petek sem se odločila, da bodo ure namenjene branju in izdelovanju naloge za slovenščino. To ne pomeni, da morate to delati točno takrat, ampak lahko ta čas porabite kadar koli.

V torek, 5. 5. 2020, bo kulturni dan. Učiteljica Polona me je opozorila, da imate nekateri takrat izbirne, ki pa bodo preloženi na kak drug dan, zato bodite malo pozorni, kdaj bodo. 

Pozdravljeni v 6. teden, ko še vedno ne vemo, koliko časa bomo delali od doma, ampak saj bodo kmalu počitnice. 🙂

 

Sreda, 22. 4. 2020 in petek, 24. 4. 2020

Ker se bliža ocenjevanje, moramo malo preveriti vaše znanje. Rešite preverjanje v wordu, če se da in mi odgovore pošljite do petka popoldne, da bom lahko med prazniki vse popravila in vam sporočila, kako vam je šlo.

PREVERJANJE ZNANJA, 6

Torek, 21. 4. 2020

Podobno, kot ste v ponedeljek reševali neznano umetnostno besedilo, boste danes neumetnostnega. Premikate se s kazalčkom desno zgoraj.  V sredo dobite preverjanje znanja, ki bo zajelo večino, kar je bilo predavanega oz ste naredili sami v 2. konferenci.

https://uciteljska.net/kvizi/HotPot/V_gozdu/V_gozdu.htm

Ponedeljek, 20. 4. 2020

Danes bom ponovili književnost na neznanem besedilu. Pesnico Bino Štampe Žmavc že poznate, ker smo brali njeno pesem Šola v nedeljo. Pojdite na spodnjo povezavo, preberite pesem in rešite spletne naloge. Zgoraj desno imate kazalček za premikanje strani. To bo za to uro vse.

https://uciteljska.net/kvizi/Vsakdan/Vsakdan.htm

Veliko vas ni poslalo domače naloge – bila je do petka  – Prebesedimo besede. Če česa ne razumete, me vprašajte.

Naj vas potolažim, da ni nič hudega, če česa ne razumete. Važno je, da se potrudite, poizkušate razumeti in vložite nekaj energije v delo. Ob ocenjevanju bom vse to upoštevala in bom vse zelo prilagodila trenutnim razmeram. Tako da – pogumno naprej. 🙂

Petek, 17. 4. 2020

Povprašajte starše, kakšne igre so se igrali v otroštvu in eno ali dve od njih opišite v zvezek.  Morda vam pride katera še prav. 🙂

Sreda, 15. 4 . 2020 in četrtek, 16. 4. 2020

1, Danes boste prebrali besedilo o konjih na strani 125, DZ. Gre za razvoj živali, kako ga popišemo.

2. Rešite naloge od 1. do 13 v DZ.

3. Izberite si eno žival in na kratko (v nekaj povedih) opišite njen razvoj. Navodila so na str. 131, pod Samostojno delo.

Torek, 14. 4. 2020

Ste se najedli pirhov? Naužili zraka? Pa gremo spet malo k ponavljanju samostalnikov, glagolov in zaimkov. Na naslednji povezavi reši naloge.

https://skupnost.sio.si/course/view.php?id=1071

Petek, 10. 4. 2020

Za petkov dan bolj lahkotna navodila. Preberite za nazaj vse, kar ste delali v teh 4 tednih književnosti (Pastirci, Slavni pleskar Tom, Prebesedimo besede in še kaj o avtorjih).

Če želite opraviti bralno značko prek elektronske pošte, mi pošljite kratko obnovo.

Lep vikend!

Sreda, 8. 4. 2020 in četrtek, 9. 4. 2020

Gremo spet na književnost za dve uri. Tokrat mi boste do petka poslali odgovore napisane v zvezke vsi, ki ste v redovalnici od Eve K. naprej,  Potrudite se in pošljite, ker bomo kmalu tudi kaj v video komunikaciji, da se malo vidimo in slišimo. Potem pa na zrak, dnevi so lepi. 🙂

Boris A. Novak

Nujno preberi! Pozdravljeni v nov teden. Upam,da ste si malo oddahnili od šole čez vikend. Pogrešam vaše rešitve nalog. Kot ste verjetno slišali, se bo počasi začelo preverjanje in potem ocenjevanje znanja. Morda oboje prek spleta, tako da bi bilo fino, če začnete, tisti, ki niste, počasi pošiljat naloge. Če nismo povezani, bomo težko pridobili informacijo o tem, kar delate, drugače pa zaenkrat ne gre. Tako da – javite se mi tudi tisti, ki se do zdaj niste, če ne drugega, da vidim, kako ste.  🙂

Torek, 7. 4. 2020

Tokrat boste spet reševali vaje, da malo utrdimo glagol, ki je ena najpomembnejših snovi v tem letu. Veselo na delo! 🙂

https://interaktivne-vaje.si/slovenscina_ps/oblikoslovje_glagol_6_9r.html

Opozorilo – petkov urnik se zaradi športnega dne prenese na ponedeljek, 6. 4!

Petek, 3. 4. 2020  – Ponedeljek, 6. 4. 2020

Tokrat boste rešili le nekaj vaj na spletu in lep vikend vam želim!

https://www.ucimse.com/promo/naloga/demo/3168

https://www.ucimse.com/promo/naloga/demo/1505

https://www.ucimse.com/promo/naloga/demo/3342

https://www.ucimse.com/promo/naloga/demo/1306

Sreda, 1. 4. 2020 in četrtek, 2. 4. 2020

Ne vemo še kaj in kako bo z NPZ-ji, ampak mislim, da se jim ne bomo mogli izogniti, tako da vam pošiljam povezavo do lanskega. Zraven so tudi rešitve.  Da mi ne boste vsi pošiljali rešitev, se bomo dogovorili takole – do petka mi pošljejo rešitve (fotografije zvezkov) vsi od Alena do Eve K. Vključno s tabo, Eva. 🙂 Ostali pa pri naslednji podobni nalogi.

Npz, SLO 6

Npz, rešitve 6

Če imate kakšna vprašanja zame, mi kar pišite. 🙂

Ponedeljek, 30. 3. 2020 in torek, 31. 3. 2020

  1. Preberi besedilo v DZ na strani 105-106 in reši naloge 1-15.
  2. V zvezek naredi kratek povzetek, kaj je ocena (str.109).
  3. Preveri naloge  Rešitve, 6. razred

Četrtek, 26. 3. in petek,  27. 3

France Bevk, 6. razred

Navodila za kulturni dan so na glavni vstopni strani!

Ponedeljek, 23. 3. 2020 in torek, 24. 3. 2020

V  sredo je planiran kulturni dan, kar pomeni, da bo vseh 5 šolskih ur namenjenih temu. Ostalih predmetov ta dan ne bo na urniku. Potrebovali boste računalnik, ker si boste ogledali predstavo. Natančna navodila bom dala gor v torek zvečer.

Ta teden bomo prešli še malo na književnost. Za snov sta namenjeni dve šolski uri.

  1. 2x preberi besedilo Slavni pleskar Tom v Berilu na str. 122- 125.
  2. V zvezek napiši naslov Mark Twain: Slavni pleskar Tom in odgovori na vprašanja na str. 127.
  3. Nariši enega od prizorov v zvezek.

 

 

Petek, 20. 3. 2020

1. Reši Vaja dela mojstra do konca.

2. Preveri vse naloge za nazaj in s tem osveži snov. rešitve, petek, 6. razred

3. Malo heca …

Sreda, 18. 3. in četrtek, 19. 3

Tokrat boste dobili navodila za dva dni in si jih lahko razporedite, kakor vam bo najlažje.

1. V zvezek napišite dnevnik za dva zaporedna dneva. Torej – kaj počnete, kako ste se zorganizirali … (dva dni ena velika stran). Dnevnike bom pregledala.

2. V zvezke zapišite pod stopnjevanje pridevnika še Dobro je vedeti na strani 96. in 97. in reši 98. in 99. stran Preveri svoje znanje.

Tako – to je vse do petka. Ostanite zdravi. 🙂

Torek, 17. 3.

Rešite naloge od 7. do 14., (str. 94-97) ki se še vedno nanašajo na stopnjevanje pridevnikov.  Ko končate z reševanjem nalog, preberite oz. ponovite vse definicije v DZ 2, ki so zapisane v obarvanih okvirčkih.

Srečno!

 

Pozdravljeni,

nekaj časa se bomo srečevali virtualno, upajmo, da ne predolgo. Pridno rešujte naloge, da bo kasneje manj dela za vse. 🙂

Najprej preberite definicijo stopnjevanja pridevnika, DZ,  stran 95, bistvo zapišite v zvezek, nato pa rešite še naloge na str.92 in 93.

lp