LUM 9

Živijo,

prejšnji teden ste si pogledali, kaj dela krajinski arhitekt, danes pa vam dajem novo in zadnjo letošnjo likovno nalogo.

V e-učbeniku za likovno umetnost si poglej poglavji o urbanem prostoru in krajinski arhitekturi.

Nekje zunaj, mogoče na dvorišču, bližnjem travniku ali kje v naravi, ustvari svoj mini park. V bistvu boš naredil maketo parka na prostem.

Pri tem uporabi naravne materiale, ki jih najdeš na tem mestu ali okolici, seveda pa tudi materiale in predmete, ki jih najdeš doma: papir, karton, embalaža, obdelan les, furnir, plastiko, igrače, kovine…

Ko boš izbiral prostor za svoj park, ni nujno da je ta raven, lahko je razgiban, ima vzpetine, različne (kamnite, travnate…) površine, lahko ga postaviš na kupu peska ali kamenja, ob potočku. Izberi si prostor, ki ti je všeč, lahko pa tudi takšnega, ki ni tako privlačen in ga s svojo “intervencijo” polepšaš. Na ta način se urbanisti, arhitekti oziroma krajinski arhitekti lotijo mestnih območij, ki so zanemarjena (stare industrijske cone, opuščena stanovanjska območja, parki, vrtovi, ulice, trgi), in jih spremenijo v uporabne rekreacijske, parkovne površine, prostore druženja, počitka ali prijetna, celo prestižna bivalna in delovna območja.

Vem, da imate v tem času veliko dela za izpolnjevanjem nalog pri ostalih predmetih, da zaključujete osnovno šolo in vas zaposluje množica drugih, bolj zanimivih stvari kot je likovno ustvarjanje… Zelo bom vesela, če si boste kljub tem našli čas ali si celo zaželeli poigrati s to nalogo in mi poslati nekaj fotografij tega, kar boste ustvarili. 

Sicer pa se, upam, kmalu vidimo 🙂

Lep pozdrav,

Urška

 

 

Lep pozdrav vsem.

Ker že nekaj časa bolj intenzivno razmišljate o svojem nadaljnjem izobraževanju in poklicih, vam pošiljam predstavitev, ki vam predstavlja delo krajinskega arhitekta:

krajinska_arhitektura

Vabljeni k ogledu in bodite dobro in zdravi.

Urška

 

Živijo vsem!

Do danes vas je kar nekaj poslalo likovne izdelke, ki ste jih ustvarili ob obisku galerije TATE v Londonu. Veseli me, da ste preizkusili nekatere ustvarjalne igre, ki jih ponujajo. Ostale še enkrat vabim k temu, da to storijo.

Naslednjih 14 dni boste ustvarjali tako, da boste uporabljali svinčnike, barvice, flomastre, papir (časopisni, kolaž, iz revij). Posredujem vam dva natečaja oziroma razpisa, ki sem jih prejela, in se nanašajo na čas, ki ga prisilno preživljamo v karanteni. Preberite si ga in se odločite za tistega, ki vam najbolj ustreza. Narišite, naslikajte svojo idejo na papir A4 ali A3 format, fotografirajte in sliko do petka, 24. aprila pošljite na naslov: urskatusar8@gmail.com

Navodila za fotografiranje: pazite na to, da bo fotoaparat ali telefon čim bolj pravokotno nad risbo.

Prvi natečaj:

USTVARIMO ZIN!

Megazin_vabilo_za_sole_MGLC

Kdor hoče vedeti več o tem, kaj je zin:

MGLC_ZINI_pedagosko_gradivo

Za idejami, kako to izdelati, si poglejte na tej strani, kjer so prikazani rezultati iskanja besede fanzin:

https://www.google.com/search?q=fanzin&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjKuPuxvtjoAhUQtYsKHYTyDXwQsAR6BAgKEAE&biw=1920&bih=920

Drugi natečaj:

PODPRIMO SLOVENIJO Z NASMEHOM!

Podrobnosti si poglejte tukaj:

Podprimo Slovenijo z nasmehom_slovenija

Lepo ustvarjanje vam želim, potrudite se, mogoče pa bo rezultat tudi dobra ocena v redovalnici.

Bodite zdravi!

Urška

 

 

Lep pozdrav,

ostanimo še malo v londonski galeriji TATE.

Pogledali si bomo še druge ustvarjalne igre, ki jih ponuja.

Tvoja prva naloga je, da si sam poiščeš tri, ki so ti všeč, mi napišeš (urskatusar8@gmail.com), katere so to in zakaj si jih z veseljem igral.

Tvoja druga naloga pa je tale:

ki jo najdeš na tej povezavi: https://www.tate.org.uk/kids/games-quizzes/tate-paint

Ko boš poslikal svojo steno, jo lahko shraniš, kar pomeni da jo objaviš na njihovi strani, kar je super. Ni ti treba napisati svojih podatkov, tako da si glede pomisleka, da boš javno izpostavljen, brez skrbi.

Shraniš pa jo na ta način:

Ko narediš sliko, uporabiš tipko Print Scrn. Z njo zajameš oziroma “poslikaš” tisto, kar je na zaslonu. To potem skopiraš ali v Wordov ali Slikarjev dokument in obrežeš tisto, kar si ustvaril. Shraniš datoteko na računalnik ali tablico ali telefon, in mi jo pošlji na naslov: urskatusar8@gmail.com

Na tem naslovu sem na voljo za vprašanja v zvezi s to nalogo, če jih boš imel.

Časa za ustvarjanje imaš do naslednje srede, ko bomo 8. aprila.

Bodite dobro in zdravi.

Urška